Αφύπνιση

Καθόταν οκλαδόν με το σώμα της να σιγοκαίει ακόμα, στον καναπέ τρεις βέργες χρησιμοποιημένες που μυρίζαν υγρασία και μούχλα. Μουσικές απόκοσμες ακούγονταν από το διπλανό δωμάτιο και στο ταβάνι πετούσε ζαλισμένη μια αγριοπεταλούδα.
Και τότε ένας πόνος στο στέρνο , της δημιούργησε μια αίσθηση φυγής.

Σηκώνεται και πετάει από το μπαλκόνι το κορμί της καταμεσίς στην θάλασσα , 
τότε το κύμα έσκασε με μανία επάνω στο πρόσωπό της , τα ρούχα της είχαν κολλήσει πάνω της τόσο ώστε άρχισαν να την γραντζουνάνε και οι πιο μικρές λεπτές ίνες και κάτω απ'τα πόδια της η πιχτή κρουσταλλένια άμμος άρχιζε να βρυχάται δυνατά. Ξεκίνησαν ξαφνικά δίπλα της να βυθίζονται αμέτρητοι απρόσωποι κύκνοι που είχαν στα κεφάλια τους κάτι πελώριες μάσκες.

Άρχισε να χορεύει .Ήξερε πως ίσως έτσι και να έσωζε κάποιο μέρος της αγνότητάς της. Λίκνιζε εκστατικά το κορμί της μες στο νερό ώσπου τα μάτια της άρχισαν να ματώνουν και να μεγαλώνουν, εκτόξευαν κάπου κάπου κάτι υβρίδια φωτός και καθρέφτιζαν κάτι πρασινογάλαζα κοράλλια που ποτέ της δεν είχε πράγματι αντικρύσει. Η θάλασσα άρχισε να σουρώνει σαν δίχτυ χάνοντας το νερό της πολύ αργά και τώρα ακούγεται από μακριά η αγαπημένη της μελωδία. Άρχισαν ανεξέλεγκτα να εκτοξεύονται τα άκρα της σε πολλές διεξόδους, τα χέρια της πετάγαν φωτιές, το κεφάλι της άρχιζε να αποβάλλει παχύσαρκα σκουλικοειδή που είχαν υποτροπιάσει στην παροδικότητα της ηδονής.

Και ξαφνικά , αρχίζει ένα ασταμάτητο ανθρωποκυνηγητό στο μέσο της ξύλινης θάλασσας , προσπαθεί να ξεφύγει, σφίγγει τα δόντια, πιέζει το μέτωπο, συσπάται ασταμάτητα. Μικρές ερωτογενείς ζώνες ξεκολλούν τώρα μία μία από το κορμί της και παίρνουν μορφή . Προσπαθεί να μείνει όρθια σε ένα πλήθος από παράλληλα τεντωμένα σχοινιά, τα καταφέρνει, μα σε λίγο χάνει την ισσοπορία της. Στο τέλος της μέρας έπεσε στο κινούμενο έδαφος, ώσπου την ρούφηξε και την βύθισε μέσα του για πάντα. 

1 σχόλιο: